Turns out Complex.com's readership has some serious movie buffs. Last week we gave a Crooked Cop trivia quiz to determine the winner of a PS3 given away by the makers of the crooked cop flick Brooklyn's Finest (starring Richard Gere, Don Cheadle, Ethan Hawke, and Wesley Snipes,). The movie hits theaters tomorrow, so it's time to reveal the winner. A lot of y'all got most of the questions right, some of ya'll got all of 'em correct, but only one of you was the first to nail all ten. Check the answers below, as well as the winner...

01

DENZEL WASHINGTON AS ALONZO, TRAINING DAY, 2001
• Question #1: What brand of cigarettes does Alonzo smoke?

ANSWER: Kools. An easy one to get you warmed up.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
l.a._confidential_movie_image_kevin_spacey

KEVIN SPACEY AS JACK VINCENNES, L.A. CONFIDENTIAL, 1997
• Question #2: What is the name Vincennes whispers to Captain Dudley Smith that ultimately unravels the corruption in the LAPD?

ANSWER: Rollo Tommasi. Another fastball down the middle.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
quiz_copland

HARVEY KEITEL AS RAY DONLAN, COP LAND, 1997
• Question #3: In the '70s, NYPD officers were required to live in NYC. How are Donlan and his fellow corrupt NYPD colleagues able to live in New Jersey?

ANSWER: They worked overtime at subway stations to be declared auxiliary transit cops. This is the first one that tripped a lot of people up. Yeah, it's obscure, and yeah, we don't know if it's based in actual fact, but hey, it's literally in the first seconds of the flick.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
internal

RICHARD GERE AS DENNIS PECK, INTERNAL AFFAIRS, 1990
• Question #4: How does Dennis Peck kill his partner, Van Stretch?

ANSWER: He strangles him. A trick question of sorts, as Peck has Stretch set up to be taken down in an ambush, only to find that his partner survived the shotgun blasts meant to kill him, and is forced to do the job himself.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ag

JOSH BROLIN AS DETECTIVE TRUPO, AMERICAN GANGSTER, 1973
• Question #5: What model car does Detective Trupo drive before Frank Lucas blows it up?

ANSWER: 1965 Shelby Mustang Flashback.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
quiz_departed

MATT DAMON AS COLIN SULLIVAN, THE DEPARTED, 2006
• Question #6: How many stories tall is the abandoned building where Sullivan and Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) have their final confrontation?

ANSWER: Six.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
darkblue

KURT RUSSELL AS ELDON PERRY, DARK BLUE, 2002
• Question #7: Eldon Perry forces his rookie partner to kill an innocent patsy while, unbeknownst to them, a young girl witnesses the killing. The girl is shocked and drops something to the floor. What does she drop?

ANSWER: A milk bottle.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
gang_related_1997_685x385

JAMES BELUSHI AS FRANK DIVINCI, GANG RELATED, 1997
• Question #8: What does Detective Frank Divinci try to raise money for by selling drugs?

ANSWER: To retire to Hawaii.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
nic-cage-bad-lieutenant

NICOLAS CAGE AS TERENCE MCDONAGH, THE BAD LIEUTENANT: PORT OF CALL - NEW ORLEANS, 2009
• Question #9: What animal does Terence McDonagh see sitting on his desk when he hallucinates?

ANSWER: An iguana.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
oak

RAY LIOTTA AS HENRY OAK, NARC, 2002
• Question #10: In the first scene where Lt. Henry Oak is introduced, what does he beat a prisoner with?

ANSWER: A pool ball in a sock.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
And the winner is...Anthony Le of Lorton, VA, the first to get all ten answers correct. A word to those playing our "Green Zone" iPod Giveaway: These quizzes are meant to be difficult, so if you're just now taking the test, don't assume somebody's already gotten all ten correct (and that includes the genius that decided to submit his answers in the Comments)...

• CLICK HERE TO SEE MORE COMPLEX MOVIE POSTS...