Heard the phrase "'Almost' only counts in horseshoes and hand grenades"? Well—just this once—we're going to add "Complex Giveaways" to the list. We had such a good response to our Brooklyn's Finest PS3 Giveaway that we decided to make the Green Zone iPod Giveway a little tougher. Maybe a little too tough it turns out, as there was a question that nobody got right—and it was an easy one, too! Oh well, we could've kept the iPod for ourselves, but what's the fun in that? Green Zone, starring Matt Damon, opens tomorrow, and see the answers to our War Movie Music Challenge below, as well as the winner (with 90% right)...

quiz_now

APOCALYPSE NOW, 1979
• Question #1: A portion of what German opera is played as Lt. Colonel Bill Kilgore's 1/9 Air Calvary attacks "Charlie's Point"?

ANSWER: Die Walkure. Trick question? Perhaps. Movie buffs know that "The Ride of the Valkyries" is the music that accompanies the famous "Charlie don't surf" scene in AN, but our winner actually read the question and dug deeper to learn that "Valkyries" is the beginning of Act III of Richard Wagner's Die Walkure ("The Valkyrie").
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
quiz_jarhead

JARHEAD, 2005
• Question #2: In Jarhead, soldiers dance to a classic rap track that was not released until nearly six months after the Gulf War ended. What was it?

ANSWER: "O.P.P." Naughty by Nature The one that nobody got right. The most popular response? Public Enemy's "Fight the Power," which was released in the summer of 1989 (featured in a little movie you may have heard of called Do the Right Thing), back when Saddam Hussein was still tight with the U.S. '80s Babies: the Internet is your friend! By far our favorite response was "Jesus Walks" which cracks us up because a) different Gulf War dude and b) definitely not "Mission Accomplished" when it came out in '04.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
quiz_dp

DEAD PRESIDENTS, 1995
• Question #3: What song is playing on the television when Skip (Chris Tucker) is found dead of a heroin overdose?

ANSWER: "Tired of Being Alone" Al Green
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
quiz_metal

FULL METAL JACKET, 1987
• Question #4: What song do the soldiers sing as they march at the end of the film?

ANSWER: The Mickey Mouse March. Another that most everybody whiffed on. Yes, the Rolling Stones "Paint It Black" runs over the end credits of FMJ, but it's not the song the Marines sing as they march at the flick's conclusion.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
quiz_bridge

THE BRIDGE ON THE RIVER KWAI, 1957
• Question #5: What was the golf-related inspiration for "The Colonel Bogey March," used prominently in The Bridge on the River Kwai?

ANSWER: According to legend the "Colonel Bogey" from the song's title was a British officer who whistled a similar tune instead of shouting "Fore!"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
quiz_saving

SAVING PRIVATE RYAN, 1998
• Question #6: What French singer does Cpl. Timothy Upham (Jeremy Davies) translate while waiting for the Germans to arrive?

ANSWER: Edith Piaf.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
quiz_basterds

INGLORIOUS BASTERDS, 2009
• Question #7: What famous Italian composer and conductor's music appears in Quentin Tarantino's film?

ANSWER: Ennio Morricone.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
quiz_platoon

PLATOON, 1986
• Question #8: What song plays as Sgt. Elias (Willem Dafoe) is gunned down by the North Vietnamese?

ANSWER: "Adagio For Strings"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
quiz_morning

GOOD MORNING VIETNAM, 1987
• Question #9: Name the seven artists that Lt. Steven Hauk (Bruno Kirby) would "find acceptable" for broadcast on AFRS.

ANSWER: Lawrence Welk, Jim Nabors, Mantovani, Percy Faith, Andy Williams, Perry Como, Frank Sinatra.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
quiz_mash

MASH, 1970
• Question #10: Name five artists who have covered the MASH theme "Suicide is Painless."

ANSWER: Acceptable answers included Marilyn Manson, Kelis, Matt Costa, Jimmy Smith, Cal Tjader, Ahmad Jamal, Paul Desmond, Bill Evans, Arot of Noise, Manic Street Preachers, Royal Trux, The Drones.

And the winner is...Joe Lopez of Austin, Texas. Congrats to Joe, and thanks to all that played. Check back at Complex for future giveaways, and once again, '80s Babies, step your rap trivia game up!